המידע והעצות בפורום זה אינם תחליף לייעוץ מקצועי. אורט איננה ערבה לנכונות המידע, ולא תהיה אחראית לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
LogIn
 
 
אוכל - חדש:  
סדנאות קרובות במטבח של מאיר שרי 20/06/2011 11:47:32 
    
    
 
: לא בטוחה שנמצא בקריטריונים אבל לא יכולתי להתאפק
: carambola
: 04/07/2004 07:14:05

נראית יאמי של עוגה ומקסימום נאכל אותה אצלי על המרפסת כשתחזרו.

עוגת גבינה ופסיפלורה על בסיס מרנג

 

מרנג.
בתכל'ס די פשוט אפילו בלי אפייה! (נו טוב המרנג היה מוכן...)

בסיס:
מרנג (אבל ממש לא חייבים אותו בפעם הבאה אני מוותרת עליו...)

שכבת גבינה:
2 חב' גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר
200 גר' שוקולד לבן
1/2 כוס אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה + 1 כף סוכר
1/3-1/2 כוס מחית פסיפלורה בטמפ' החדר
1/2 חב' ג'לטין + 2 כפות מים

ציפוי:
300 גר' מחית פסיפלורה
5 כפות סוכר
1 כף סירופ תירס
3 כפות מים
1/2 חב' גלטין + 2 כפות מים

אופן ההכנה:
שכבת הגבינה
מערביים ידנית את המסקרפונה עם אבקת סוכר ומחית פסיפלורה.
ממיסים במיקרו שוקולד לבן, ומוסיפים אותו בהדרגה לתערובת של הגבינה עד ליצירת תערובת חלקה.
שמים בקערית 2 כפות מים + הג'לטין מחכים 2 דקות ומחממים במיקרו 10 שניות, מצננים טיפונת ומוסיפים לתערובת.
מקציפים את השמנת המתוקה עם 1 כף סוכר לקצפת רכה ומקפלים פנימה לתערובת הגבינה.
שופכים הכל על המרנג ומכניסים להקפאה לשעה בערך.

ציפוי:
מבשלים על האש עד להמסת הסוכר את המחית פסיפלורה, סוכר וסירופ תירס ומים.
מוסיפים את הג'לטין לאחר שממיסים אותו באותה דרך שהמסנו אותו בשכבת גבינה ומוסיפים.

שופכים על העוגה ומחזירים אותה להקפאה.
מוציאים שעתיים לפני ההגשה.
אחרי ההגשה הראשונה לא צריך להחזיר להקפאה זה היה בסדר גם ככה...
זהו תהנו,



 
ישלי שני ליטר חלב שהחמיץ יש משהו לעשותחןץ מלזרוק? --משהוטעים 04/07/2004 11:56:07 
אפשר לנסות להכין גבינה--sjarjar 04/07/2004 13:16:06 
קניתי תודה--משהוטעים 04/07/2004 13:52:47 
ואני עדיין ממתין לתשובה--ג´אקומו 04/07/2004 14:47:56 
כל גבינה קשה ניתנת להבשלה--sjarjar 04/07/2004 15:21:51 
תודה--ג´אקומו 04/07/2004 15:38:32 
וגם באתר הרצ"ב --ish_echad 04/07/2004 20:38:30 
שוב מבקשת עזרתכם- עוגת גבינה עם גבינת שמנת--gastro 04/07/2004 01:05:26 
ללא נושא--chanit 04/07/2004 06:31:40 
עוגת גבינה עם "סמפוניה" הישראלית מחקה לא רע את גבינת השמנת--carambola 04/07/2004 07:03:19 
עוגת גבינה של ארקפה--carambola 04/07/2004 07:05:44 
אינטרפטציה על הנושא אבל אני מוטרפת על רוני ונציה ויש בעוגה גבינת שמנת ובסיס לא אפוי--carambola 04/07/2004 07:07:20 
איך אפשר בלי רות סירקיס, מתכון של עוגה אמריקאית--carambola 04/07/2004 07:10:27 
לא בטוחה שנמצא בקריטריונים אבל לא יכולתי להתאפק--carambola 04/07/2004 07:14:05
בילוי נעים יקירתי והמון כיופים--carambola 04/07/2004 07:16:17 
Thanks a lot. Sirkis is the chosen one--gastro 04/07/2004 07:34:28 
עוגת גבינה שלי מאוד מוצלחת וטעימה.--פרדיגמה 04/07/2004 08:41:49 
אוופס, הינה המתכון--פרדיגמה 04/07/2004 08:42:42 
ארוחת ההתרמה לתמר עברה בהצלחה רבה, וזה הזמן להודות לחברים--ענת_סקילי 03/07/2004 17:18:51 
ועוד תודות מכל ה לחברי הפורום שלא הגיעו לארוחה, ודאגו בשבועיים האחרונים להעביר אלי את תרומתם לתמר--ענת_סקילי 03/07/2004 17:23:03 
גאה בכם!--sasso 03/07/2004 20:26:18 
כל הכבוד! --ישישה 03/07/2004 20:35:34 
מורידה בפניכם את הכובע --פיקציה 03/07/2004 21:04:43 
תודות גם מאחותי וביתה--שרי 03/07/2004 21:59:53 
וקצת תמונות מהארוחה--ענת_סקילי 03/07/2004 21:33:58 
לכל המתגייסים והמגוייסים להרמת הארוע--עורכת 03/07/2004 22:13:20 
קוסוקוס--sandu 03/07/2004 22:19:34 
תודה לכל האנשים שהגיעו ולאלו שלא--sandu 03/07/2004 22:28:22 
אינשאללה--sasso 04/07/2004 00:05:27 
כל הכבוד - הצוות המובחר מוכיח את עצמו שנית--trident 04/07/2004 07:21:07 
והתודה הגדולה במיוחד ל ענת--fatmeir 04/07/2004 14:57:06 
אילו סוגי יין היו לנו בארוחה?--איריס_ד 04/07/2004 21:32:38 
כל הכבוד לעשייה הזו. ולענת בפרט --פרדיגמה 04/07/2004 22:57:18 
 
    
          17:36:46