המידע והעצות בפורום זה אינם תחליף לייעוץ מקצועי. אורט איננה ערבה לנכונות המידע, ולא תהיה אחראית לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
LogIn
 
 
אוכל - חדש:  
בראש העמוד בצד ימין הפנייה למרחב ולפורום הישן שרי 03/08/2003 08:58:09 
    
    
 
: רוטב תמרהינדי
: ורד
: 21/07/2003 11:18:03

 כשטעמתי  תמרהינדי הרגשתי רק מליחות. מה דעתכם על מתכון כזה?

http://www.hashulchan.co.il/Content/Recipes/show_recipe.asp?RecipeID=6024

מלפפון ממולא ברוטב תמרינדי
מתכון של מסעדת אבו שורי, אבו- גוש.
הרבה ממולאים טובים יש במסעדה, אבל המלפפון הממולא הוא ללא ספק הכוכב. קודם כל, איפה עוד ראיתם מלפפונים ממולאים ומבושלים? ושנית - רוטב התמרינדי, שהוא בעצם מרק, טעים עד כדי כך שאפשר פשוט לאכול אותו לבד - בלי המלפפון.

למלפפונים:
250 גרם אורז
1 ק"ג מלפפונים יפים - ישרים, שמנמנים ולא גדולים מדי
250 גרם בשר כבש טחון
מלח
הל, פלפל שחור, ציפורן, אגוז מוסקט מגורר - לפי הטעם
1/3 כוס שמן זית
לרוטב תמרינדי:
כף משחת תמרינד
כוס מים רותחים
1-2 כפיות סוכר
פלפל שחור, טחון טרי
מלח
כוס מרק עוף


1. שוטפים את האורז היטב ומשרים במים במשך 3 שעות.
2. מרוקנים את תוכן המלפפונים בעזרת קישואן.
3. מסננים את האורז ומערבבים עם הבשר והתבלינים.
4. ממלאים 3/4 של כל מלפפון במלית.
5. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את המלפפונים סביב-סביב עד שישחימו מעט, כ5- דקות.
6. מניחים למלפפונים להתקרר על גבי מגבת נייר.
7. מכינים את רוטב התמרינדי:
ממיסים את התמרינד במים רותחים, מעבירים לסיר קטן ומוסיפים את יתר החומרים. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
8. מבשלים את המלפפונים בתוך הרוטב במשך 45 -30 דקות ומוסיפים מעט מים במידת הצורך, עד שהמלית תופחת ומגיעה לקצה המלפפון.
9. מעבירים את המלפפונים לצלחת הגשה ומגישים לצידה את הרוטב החם.



 
מה עושים עם בלנדר?--baba 21/07/2003 11:28:20 
אפשר לטחון מרקים ואח"כ לסנן ולהנות .--לודו_פלרי 21/07/2003 11:41:51 
שייקס פרי , קוקטלים עם מלא מלא קרח--oliver 21/07/2003 16:09:19 
עוד שייקים--טובי 21/07/2003 17:41:35 
רוטב תמרהינדי--ורד 21/07/2003 11:18:03
לכאורה נראה טוב מאד.--fatmeir 21/07/2003 17:12:45 
נשמע רוטב טוב, כמה המלצות--יניבניב 21/07/2003 19:51:49 
יניב, וברוך הבא --שרי 21/07/2003 23:38:24 
ביקור נוסף לארוחת צהרים במסעדת "הצדף"--הגרגרן 21/07/2003 11:02:15 
 
    
          17:36:46